Londoni tudósítónk jelenti

2015/03/28 nsadmin
 Make more better!
 Street art művészet Londonban
Szilágyi Mónit, festőművész barátunkat  fogjuk most nektek bemutatni, már ha kell. Móni szentendrei arc, ugyan pár éve  a szentendrei szigeten lakik családjával. Nagy hatással vannak, voltak rá a kortárs szentendrei művészek és alkotásaik. Aknay Jánost és efZámbó Istvánt emeli ki közülük.
Az üzleti életben dolgozik nagyon hatékonyan, de most kis időre kiruccant Londonba, hogy nyelvtudását tökéletesítse és művészeti tevékenységét is fejlessze. Délelőttönként angolul tanul, délutánonként rajziskolában alkot és közben felfedezi a várost.
11072732_803703643028881_725750384_n
Szerencsés vagyok mert 3 hónapig Londonban élhetek. Ez a város mindig ébren van. Rengeteg lehetőség van művészettel találkozni. Egy különleges formája a street art. Lépten nyomon találkozhatunk képekkel, de a legjobb hely erre East London. Felfedezhetjük a környéket egyedül vagy vezetett túrával is. Ha az utóbbit  választjuk, akkor egy 2 órás túrán vehetünk részt. Az idegenvezetők legtöbbször maguk az alkotók. Több mint 40 művész munkáját mutatják be, de a műfaj sajátossága, hogy ezek a művek folyamatosan változnak . Hihetetlen élmény az utcákon barangolva ezeket az alkotásokat felfedezni. Az is jó,  ha munka közben látjuk az alkotókat. Ha sikerül beszélgetni is velük,  akkor válik igazán teljessé az élmény.
A környék legjobb üzlete az Atlantis Art a Hanbory streeten. Mindenkinek ajánlom, hogy ha itt jár, sétáljon és nézelődjön és beszélgessen. Beszélgettem a túravezetőmmel, aki maga is művész. Kiderült, hogy neki az a legnagyobb dilemmája, hogy ki tudja fizetni a lakbérét, azért rendszeresen kell dolgoznia. Ha rendszeresen dolgozik, nincs elegendő ideje az alkotásra.
A dilemma mindannyiunké!
Búcsúzóul megosztotta velem, hogy mik a jövőbeni tervei: Make more better! Egyszerű és tömör. Nekem tetszik.

Mobil

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük